Presentation av mig

Mattias biologi

Presentation av mig

Mattias Biologi är ett företag som sysslar med det mesta inom art/sortbestämmning av äpplen och växter. Jag håller föreläsningar och jobbar som guide med inriktning på  olika biologiska frågor. Mattias Iwarsson heter jag som driver företaget och jag har en 50årig erfarenhet av växter och natur. Jag har jobbat 24 år som intendent på Botaniska trädgården i Uppsala och i 13 år på CBM (Centrum för biologisk mångfald) på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU. Mitt huvudämne är systematisk botanik (artbestämning, namnsättning och artindelning) men jag har genom åren arbetat med olika inriktningar och har idag ett brett kunnande om allt från trädgårdsskötsel till hållbart brukande av naturen. Är ni intresserade av något specifikt går det mesta att lösa.

 

 

 

 

Mina publikationer

 

 

Aktiv i lokaldebatten om Genetiska trädgården.

Artikel i UNT 2013-04-16

I februari 2015 beslöt Kommunen att bygga men en mindre yta undantogs för att bli en "kommunal park". En satsning görs för att bevara en del av växtmaterialet.

Alla som besöker området idag 2019 inser att allt det hemska som vi var rädda för har hänt.

 

Min växt  Leonotis, från Afrika, odlad vid Valsätrakyrkan i Uppsala

Tidigare anställningar:

Forskare och lärare Systematisk botanik,UU. 8år

 

Intendent

Botaniska trädgården. UU 24år

 

Forskare och Redaktör Centrum för biologisk

 mångfald,SLU 13 år.

 

 

Tidigare redationella uppdrag:

Författare Kulturväxtlexikon

 

Redaktör och författare Etnobiologi Sverige vol 2 "Människan och floran" och vol 3 "Människan och faunan"

 

Författare och redaktör i flera av CBMs skrifter.

 

 

 

Jag brinner för folkbildning!

Herr och fru Iwarsson, S:ta Anna Gotska Sandön